Menu
پتروشیمی زنجان در دستور جلسه ی ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان قرار گرفت
amiri
/ دسته ها: اخبار عمومی

پتروشیمی زنجان در دستور جلسه ی ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان قرار گرفت

تأکید مدیران عالی‌رتبه استان بر حمایت از یکی از بزرگترین سرمایه‌گذاری‌های بخش خصوصی

روابط عمومی – دو سال بعد از قول مساعد رییس‌جمهوری در سفر به زنجان برای حل مشکل تأمین مالی پتروشیمی زنجان و در حالی‌که از محل آورده­ی نقدی سهام‌داران، خردادماه امسال 3 برابر شدن سرمایه­ ی این شرکت رسماً به ثبت رسید، پروژه­ ی پتروشیمی زنجان در دستور آخرین جلسه­ ی ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان قرار گرفت تا نماینده­ ی عالی دولت در استان و مدیران دستگاه‌های ذیربط به بررسی آن بپردازند. استاندار زنجان در نخستین اظهارنظر عمومی خود درباره­ ی پتروشیمی زنجان و در حضور خبرنگاران گفته است که «مشکلات پروژ­ه ی پتروشیمی زنجان برطرف می‌شود.»

اسدالله درویش­ امیری که از شهریور ماه گذشته کار خود را به عنوان استاندار زنجان آغاز کرده، در آخرین جلسه­ ی ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان که یکشنبه (سوم بهمن)  برگزار شده، ضمن اعلام این خبر، آن‌طور که خبرگزاری تسنیم گزارش کرده، گفته است: «پروژه­ ی پتروشیمی یکی از طرح‌های مهم تصویب شده در استان زنجان است. برای تکمیل این پروژه دو مانع مهم وجود داشت یکی مربوط به تأمین منابع ارزی بود که این کار از طریق صندوق توسعه ملی انجام می‌شود و مشکل دیگر در ارتباط با مصوبه­ ی شورای اقتصاد بود که این موضوع در دست پیگیری است.»

به گزارش تسنیم، استاندار زنجان در این جلسه به نکته­ ی قابل توجهی نیز اشاره و رفتارهای توأم با بی‌مهری با سرمایه‌گذاران را یکی از چالش‌های عدم تحقق و پیشرفت پروژه‌ها و طرح‌ها عنوان و اظهار کرده: باید وظایفی که برای دستگاه‌ها تعیین شده، به درستی انجام شود تا به مطالبات مردم دامن نزنیم. ایرنا نیز به نقل از استاندار زنجان نوشت: یا مسئولیت کاری را بر عهده نگیریم و یا اگر بر عهده گرفتیم پیگیری‌های لازم آن در دستور کار قرار دهیم.

درویش امیری اضافه کرد: اینکه به شکل مستمر به مطالبات مردم دامن بزنند و کاری برای تحقق آن انجام ندهند کار درستی نیست و به ضرر مدیران و دولت است.

بنا بر این گزارش، استاندار زنجان به موضوع پتروشیمی زنجان اشاره کرده و گفته: گزارشی که در خصوص وضعیت پتروشیمی به ستاد اقتصاد مقاومتی کشور منتقل شده، بسیار مأیوس کننده و ناقص است که باید گزارش کامل و مفصلی از اقدامات انجام شده بار دیگر به این ستاد ارسال شود.

درویش­ امیری به شایعه نبود صرفه­ ی اقتصادی در خصوص پتروشیمی اشاره کرده و افزوده: تمام مستندات و مدارک این شرکت را به شخصه بررسی کرده‌ام و می‌دانم که در صورت بهره‌برداری از آن علاوه بر دستیابی به سود اقتصادی کلان، می‌توان به فرصت‌های اشتغال­ زایی بالایی هم دست یافت.

استاندار زنجان این را هم گفته که «جریانی در استان شکل گرفته که قصد دارد با شایعه‌سازی اینکه پتروشیمی فاقد صرفه اقتصادی است، مانع از تداوم پیگیری ها برای اجرای این پروژه شود.»

خبرگزاری مهر نیز از این جلسه به نقل از معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه استاندار زنجان گزارش کرده که «مشکل این طرح توجیه اقتصادی نبوده بلکه مشکل عمده، (مربوط به) سرمایه‌گذاری بود که حل شده است.»

رحیم عصفوری با اعلام این که روند اجرای طرح به مدیریت درست بستگی دارد، در عین حال خواستار عزمی جدی و همگانی برای به بهره‌برداری رساندن آن شد و تأکید کرد: بهره‌برداری از این طرح، تأثیر مهمی در اشتغال‌زایی خواهد داشت.

به گزارش این خبرگزاری، معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استاندار زنجان تصریح کرده است: اگر اختصاص اعتبار لازم صورت گیرد تا سه سال آینده این پروژه به بهره‌برداری می‌رسد.


هم­زمان خبرگزاری فارس نیز نوشت: رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان در جلسه­ ی ستاد اقتصاد مقاومتی استان زنجان اظهار کرد: به بهره‌برداری رساندن پتروشیمی زنجان، نیاز به عزم استانی دارد و باید برای حل مشکلات آن به صورت استانی تلاش کرد. ناصر فغفوری گفت: هدف از احداث پتروشیمی زنجان، تولید 677 هزار تن آمونیاک و یک میلیون و 72 هزار تن اوره است.

خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) هم از این جلسه به نقل از رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان گزارش کرد: تسریع در عملیات پتروشیمی زنجان که اکنون با رفع مشکلات مالی و ارزی بر روی ریل قرار گرفته است، نیازمند عزم جدی تمام مردم و مسئولان این استان است.

ناصر فغفوری افزود: 2 هفته قبل مصوبه­ ی بانک ملی مبنی بر تخصیص اعتبار صندوق توسعه ملی به پتروشیمی به مسئولان صندوق ابلاغ شد. وی یادآورشد: هم اکنون مسئولان صندوق توسعه ملی در حال بررسی نبود فناوری ساخت ماشین‌آلات پتروشیمی در داخل کشورند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان زنجان به پیگیری‌های ضروری انجام شده برای گشایش اعتبار پتروشیمی اشاره کرد و این پروژه را دارای صرفه­ ی اقتصادی بالایی برای زنجان برشمرد.

وی به شایعه مربوط به برخوردار نبودن پتروشیمی از صرفه­ ی اقتصادی اشاره کرد و رهاسازی عملیات پیگیری و اجرایی آن را در وضعیت فعلی موجب ایجاد نارضایتی در میان مردم برشمرد.

فغفوری تأکید کرد: این سازمان به عنوان متولی اصلی صنعت زنجان، موظف است تمام مسائل مربوط به پتروشیمی را پیگیری کند.

از نکات قابل توجه گزارش خبرگزاری‌ها از این جلسه، اظهارات فرماندار ایجرود بوده است. خبرگزاری فارس گزارش کرده که اسماعیل بیات گفته است: «با توجه به بررسی صورت گرفته، دست‌اندرکاران شرکت پتروشیمی اهتمام لازم برای پیگیری آن ندارند. با گذشت زمان شرایط اقتصادی برای شرکت سخت‌تر می‌شود و در این شرایط باید هم هیئت مدیره دنبال کنند تا دستگاه‌ها نیز همکاری لازم را داشته باشند.»

این در حالیست که کمتر از یک­ماه پیش (13 دی ماه) طی جلسه مشترکی درمحل سایت پتروشیمی، با حضور فرماندار ایجرود، رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان و هیئت­ همراه و هم­چنین مدیر عامل، قائم مقام مدیر عامل در امور اجرایی و مدیر طرح و توسعه شرکت صنایع پتروشیمی زنجان ، گزارش مبسوطی از اقداماتی که باعث احیای مجدد پروژه­ ی پتروشیمی زنجان و نجات آن از ورشکستگی توسط تیم مدیریت جدید شرکت از 2 سال پیش تاکنون انجام شده است، ارائه شد.

 این اقدامات که سرمایه­ گذاری قریب به 2000 میلیارد ریال در پتروشیمی زنجان بوده است، تاکنون منجر به افزایش 3 برابری سرمایه شرکت، احیای وحدت فرماندهی، جلب اعتماد سازمان بورس و اوراق بهادار و بانک ملی به عنوان بانک عامل به طرح، ایجاد توجیه فنی و اقتصادی برای طرح، تسویه حساب یا تعیین تکلیف بدهی‌های بانکی، پرداخت معوقات مالیاتی و بیمه‌ای،  تحقق الزمات صندوق توسعه­ ی ملی و بانک ملی برای اعطای تسهیلات ارزی، تعیین تکلیف قراردادهای پیمان‌کاری سابق و نهایی شدن قرارداد تأمین زیرساخت‌ها شده است. قائم مقام اجرایی شرکت صنایع پتروشیمی زنجان در این جلسه تعهد مدیریت را از مهم‌ترین سرمایه­ های فعلی صنایع پتروشیمی زنجان اعلام کرده بود.

علاوه بر این در جلسه مذکور، لیست چالش‌های پیش رو نیز ارائه شد که گاه، حاکی از عدم همکاری و بی­ مهری برخی نهادها با این طرح به رغم تعهدات پیشین بوده است. این نکته از نگاه استاندار زنجان پوشیده نمانده و وی در جلسه­ ی ستاد اقتصاد مقاومتی به رفتارهای توأم با بی­ مهری و عدم اجرای درست وظایف  توسط دستگاه­ها اشاره کرده‌است. در جلسه 13 دی‌ماه، عمده انتقاد فرماندار ایجرود بی‌اطلاع ماندن از این اقدامات (و نه نبود "اهتمام") وکمک نگرفتن مدیران پتروشیمی برای حل مسائل از مقامات شهرستان ایجرود ذکر شد و مقرر شد که ارتباط سازمانی در سطح شهرستان محل احداث پروژه گسترش یابد و مقامات و دستگاه­های ذی­ربط شهرستان ایجرود در حل مشکلات پیش­رو به شرکت پتروشیمی زنجان کمک کنند. در همین راستا درخواست شد از قابلیت فرمانداری ایجرود برای حل مشکل تحصیل اراضی خط انتقال برق و مشکلاتی که اخیراً پیش­پای تأسیس شهرک صنعتی عمومی پتروشیمی زنجان ایجاد شده است و تأمین آب و برق لازم براساس قانون، استفاده شود که فرماندار ایجرود نیز قول به مساعدت داد.

(به کانال خبری پتروشیمی زنجان بپیوندید)به کانال پتروشیمی زنجان بپیوندید

Print
1476 رتبه بندی این مطلب:
بدون رتبه
 

انتخابگر پوسته

دی ان ان