جنب و جوش های اجرایی در شرکت صنایع پتروشیمی زنجان
"کار مهندسی پایه واحد اوره 31.08 درصد و واحد آمونیاک بیش از 87 درصد است." این آمار توسط مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی زنجان در خصوص میزان پیشرفت شهرک صنعتی این شرکت طی سال گذشته ارائه شده است.
مهندس بهاری بندری در گزارش هیئت مدیره شرکت که در مجمع عمومی عادی سالانه ارائه شد، افزود: امور مهندسی در بخشهای مهندسی پایه و مهندسی تفصیلی قابل بررسی است. فعالیتهای مهندسی پایه واحدهای اوره و آمونیاک توسط لیسانسورها و پیمانکار EPCC(شرکت همپا) پیگیری و بخش عمده ای از مدارک و اسناد مهندسی پایه تهیه و جهت شروع کار مهندسی تفصیلی در اختیار قرار گرفت. بر مبنای اسناد و مدارک مهندسی پایه تهیه شده کار مهندسی تفصیلی و تهیه نقشه ها و اسناد و مدارک مربوطه توسط پیمانکار شروع و پیگیری شده و تا پایان سال 87 به طور میانگین برای دو واحد اوره و آمونیاک 44 درصد پیشرفت داشته است.
وی در ادامه افزود : تا پایان سال 87، سفارش 9 مورد تجهیزات، از جمله سازههای مربوط به انبارها و سایر سازه های پروژه به سازندگان انجام گردید. همچنین با تعدادی از سازندگان داخلی و خارجی مذاکرات فنی و بازرگانی صورت گرفته و پس از بررسی آنها و نهایی شدن آماده سفارش است.
او درخصوص عملیات ساخت و اجرایی این شرکت در دو بخش تجهیز کارگاه و عملیات اجرایی اظهار داشت: مرحله اول و آمادگی جهت شروع فعالیتهای ساختمانی و اجرایی توسط پیمانکار در اواخر سال 86 شروع و در طی سال 87 ادامه یافته و هماکنون آمادگی لازم جهت فعالیتهای ساختمانی و اجرایی را ایجاد نموده است. همچنین آب و برق و امکانات ارتباطی موقت برای دوران ساخت نیز آماده گردیده است. در بخش عملیات اجرایی، علاوه بر تکمیل جاده دسترسی به سایت به طول 3 کیلومتر و عرض 30 متر، ساخت و اجرای دو سالن عمومی در ورودی مجموعه پیگیری شده و تا پایان سال 40 درصد پیشرفت فیزیکی داشته است. عملیات خاکبرداری و خاکریزی سایت اوره و آمونیاک در آبانماه 87 تکمیل و سایت به طور رسمی در 22 آبان 87 به پیمانکار جهت شروع فعالیتهای ساختمانی و اجرایی تحویل گردیده است.
همچنین ساخت و اجرای انبارهای اوره، اتاق کنترل اصلی، ایستگاه برق اصلی، پایپ رک واحد آمونیاک و مخزن اصلی آمونیاک در مرحله اجرای فونداسیون ها، راههای دسترسی در داخل سایت اوره و آمونیاک توسط پیمانکار در حال اجراست.
بخش دیگر این گزارش به قراردادهای لیسانس اختصاص داشت. به گفته مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی زنجان قرارداد دانش فنی و لیسانس برای واحدهای اوره و آمونیاک به ترتیب با شرکتهای استامی کربن هلند و آمونیاکازاله سوئیس که در سال 86 منعقد گردیده بود، در سال 87 پیش پرداخت و اقساط اولیه مربوطه پرداخت و بر همین مبنا شرکتهای مزبور کار تهیه مدارک و اسناد مهندسی پایه را آغاز کردند.
تأمین مجوزهای زمین، خوراک، آب، امکانات حمل و نقل و مطالعات و بررسی های زیست محیطی از دیگر بخش های این گزارش بود. به گفته وی با توجه به طرحهای ارائه شده و توجیهات مربوطه، مجوز تغییر کاربری زمین های خریداری شده به کاربری صنعتی در طول سال 87 دریافت گردیده، اسناد ثبتی آن با کاربری صنعتی دریافت شده است. پیرو موافقت اخذ شده از وزارت نفت در رابطه با تأمین گاز مورد نیاز طرح در سال 86، مذاکرات با شرکت ملی گاز ایران در سال آینده پی گیری و بررسی فنی جهت اجرای خط لوله انتقال گاز از شبکه اصلی به محل سایت، توسط شرکت ملی گاز به اداره مربوطه در استان محول گردیده که متعاقب این بررسی ها هزینه های انشعاب نیز مشخص خواهد شد.
مهندس بهاری بندری افزود : پیرو اخذ موافقت اولیه در مورد تأمین آب مورد نیاز مجتمع از سد گلابر، علاوه بر انجام فاز اول، بررسی های فنی جهت تعیین مسیر انتقال آب توسط شرکت صورت گرفت. همچنین پس از مذاکره با سازمان آب منطقه ای استان مقدمات انعقاد قرارداد مربوط به تأمین آب نیز فراهم شده و در این رابطه چندی قبل مبلغی از بابت حق انشعاب در وجه سازمان آب منطقه ای پرداخت شد. گفتنی است با توجه به حجم بالای جابجایی محصول و ملزومات در آینده، هیئت مدیره در جهت ایجاد امکانات بهتر حمل و نقل در نزدیکی مجتمع ضمن تخصیص بخشی از زمینهای کنار جاده اصلی به پایانه حمل و نقل نسبت به درخواست مجوز ایجاد پایانه اقدام و مجوز مزبور صادر گردید. علاوه بر این با هماهنگی های انجام شده با استاندار زنجان موافقت گردیده که مطالعات ایجاد خط راه آهن تا محل سایت شرکت در برنامه اجرایی استان قرار گیرد. خدمات بین راهی هم جهت احداث تاسیسات خدماتی در زون خدماتی و تجاری و بازرگانی شهرک صنعتی در مراحل پایانی می باشد. همچنین مطالعات و بررسی های زیست محیطی از سال 86 آغاز گردیده و در سال 87 تکمیل و نهایتاً مجوز زیست محیطی جهت مجتمع صادر شده است.
او بخش های پایانی گزارش هیئت مدیره را به قراردادهای زوردهنگام و پیشرفت کلی پروژه اختصاص داده و افزود: قرارداد اصلی منعقده با پیمانکار EPCC طراح پس از تأمین مالی اصلی و گشایش اعتبار اسنادی غیرقابل برگشت به نفع پیمانکار میسر خواهد شد. به منظور استفاده از زمان تلف شده تا هنگامی که تأمین مالی میسر شود شرکت اقدام به انعقاد قرارداد کار زودهنگام با پیمانکار مزبور نموده است که بخش های معینی از کار طراح را به انجام برساند. قرارداد کار زودهنگام شماره 1 در سال 87 خاتمه یافته و هماکنون مذاکرات برای انعقاد قرارداد کار زودهنگام شماره 2 در جریان میباشد.
مهندس بهاری بندری، پیشرفت کلی طرح تا پایان 87 را بالغ بر 10.28 درصد عنوان کرد. او در خصوص فعالیتهای بازرگانی این پروژه اظهار داشت: با توجه به اینکه بهره برداری از پروژه اوره و آمونیاک به مدت زمان طبیعی خود نیاز دارد و برای استفاده بهینه از منابع و نیروی انسانی و ظرفیتهای بالقوه موجود در شرکت و منطقه، هیئت مدیره چند موضوع زودبازده را در دستور کار خود قرار داد تا بتواند ضمن تأمین هزینه های جاری شرکت در دوران پروژه مبلغی هرچند اندک به عنوان سود جهت سهامداران کسب نماید. در همین راستا ضمن سپرده گذاری کوتاه مدت بخشی از نقدینگی موجود در بانکها، اقدام به چند مورد فعالیت و مشارکت تجاری نموده است. همچنین علاوه بر پوشش هزینه های جاری، سود انباشته ای معادل 59 میلیارد ریال تا پایان سال مالی 87 کسب شده که این رقم سود در وضعیت فعلی قابل توجه می باشد و هیئت مدیره در نظر دارد پس از تکمیل تعهدات سهامداران نسبت به افزایش سرمایه اقدام کند که از بابت سود انباشته مبلغ حدود 104 ریال به ازاء هر سهم در افزایش سرمایه برای سهامداران منظور خواهد شد.
مدیرعامل شرکت صنایع پتروشیمی زنجان افزود : هیئت مدیره شرکت برای بهره برداری از امکانات منطقه و کشور اقدام به خرید حدود 2000 هکتار زمین در محل اجرای طرح نمود تا ضمن ایجاد بستری برای استقرار صنایع پائیندستی پتروشیمی بتواند با ایجاد شهرک صنعتی خصوصی و واگذاری قطعات آن به متقاضیان راه اندازی واحدهای صنعتی و خدماتی به سود مناسبی دست یابد.