به تسریع در بهرهبرداری از طرحهای نیمهتمام پتروشیمی کمک میکنیم
مدیرعامل شركت ملی صنایع پتروشیمی
ایرنا – مدیرعامل شركت ملی صنایع پتروشیمی تكمیل ٥٥ طرح نیمهتمام صنعت پتروشیمی را از اولویتهای این شركت دانست و گفت: پتروشیمی به طرحهایی كه نیاز به تامین مالی هم نداشته باشند، كمك میكند تا زودتر به مرحله بهرهبرداری برسند و علاوه براین رفع موانع در طرحهایی كه نیاز به فناوری و فاینانس از منابع خارجی دارند، در دستور كار است .
مرضیه شاهدایی گفت: امسال با راهاندازی ١٣ تا ١٤ پروژه، ظرفیت تولید صنعت پتروشیمی حدود هفت میلیون تن افزایش مییابد.
وی نامگذاری سال ٩٥ به عنوان «سال اقتصاد مقاومتی، اقدام و عمل» را یادآور شد و افزود: توسعه صنعت پتروشیمی مثال بارز اقتصاد مقاومتی در كشور است.
وی تحقق تحول عظیمی در اقتصاد كشور با توجه به رفع تحریمها را خاطرنشان ساخت و گفت: صنعت پتروشیمی نیز از این تحول بهرهمند میشود، درعین حال توسعه این صنعت در چند سال گذشته با مشكلاتی درباره انتقال پول، تامین مالی (فاینانس)، انتقال فناوری و خرید تجهیزات روبرو بود.
مدیرعامل شركت ملی صنایع پتروشیمی اضافه كرد: مذاكره با شركتهای خارجی به منظور همكاری در بخش فروش و صادرات محصولات و همچنین اخذ یا انتقال فناوریهای مورد نیاز در حال انجام است.
شاهدایی گفت: پتروشیمی، صنعتی است كه از خام فروشی جلوگیری میكند و این صنعت علاوه بر تبدیل فرآوردههای صنایع بالادست به محصولات پتروشیمی، میتواند از خامفروشی تولیدات واحدهای پتروشیمی به جهان با استفاده آنها در صنایع پائیندست جلوگیری كند.
معاون وزیر نفت دسترس بودن خوراك و ظرفیتهای بسیار خوب موجود در ایران را به عنوان مزیتهایی دانست كه شركتهای خارجی با وجود پائین آمدن قیمت نفت، مشتاق سرمایهگذاری در جمهوری اسلامی هستند و ایجاد زیرساختهای لازم برای سرمایهگذاران خارجی در طرحها از جمله وظایف صنعت پتروشیمی به شمار میرود.
شاهدایی گفت: افزایش تولید در فازهای پارس جنوبی، خوراك بیشتری نیز برای واحدهای پتروشیمی تأمین میكند و با تأمین خوراك، واحدهای معطل وارد مدار تولید شده و در نتیجه ظرفیتهای این صنعت نیز افزایش خواهد یافت.
معاون وزیر نفت گفت: مذاكراتی با شركتهای خارجی به منظور انتقال و بروزرسانی فناوریهای مورد نیاز، صورت گرفته تا مشكلات واحدهای تولیدی در این زمینه رفع و ظرفیت واحدهای پتروشیمی افزایش یابد.
به گزارش ایرنا، اكنون بیش از 61 میلیون تن ظرفیت انواع محصولات پتروشیمی در كشور است و تا سال 1404 به حدود 180 میلیون تن در سال افزایش خواهد یافت .
تحقق هدف مزبور نیاز به حدود 70 میلیارد دلار سرمایه گذاری جدید دارد كه باید از محل منابع داخلی و خارجی تامین شود.
(به کانال خبری پتروشیمی زنجان بپیوندید)