Menu
یکی از تجهیزات مهم پتروشیمی زنجان وارد سایت این پروژه شد
مدیر سایت

یکی از تجهیزات مهم پتروشیمی زنجان وارد سایت این پروژه شد

آمونیا کانوِرتُر واحد آمونیاک پتروشیمی زنجان شش ماه بعد از حرکت از بندرعباس، پیش از ظهر پنجشنبه (چهارم خرداد) وارد سایت این پروژه در شهرستان ایجرود، واقع در 25 کیلومتری شهر زنجان شد.

مدیرعامل شرکت صنایع کشاورزی و کود (پتروشیمی) زنجان با اعلام این خبر افزود: ورود تجهیزات به انبارهای پتروشیمی زنجان از 5 ماه پیش سرعت گرفته و در آینده تجهیزات دیگر ساخت داخل و خارج وارد سایت خواهند شد.

دکتر محمدرضا مدیری گفت: این تجهیز فروردین سال گذشته وارد بندرعباس و اوایل آذرماه نیز انتقال زمینی آن به زنجان شروع شد.

وی از وضع قوانین ناگهانی در حوزه عوارض گمرکی که منجر به افزایش پیش‌بینی نشده هزینه‌ها در سال گذشته شد، به عنوان یکی از دلایل تأخیر چند ماهه در انتقال این تجهیز به زنجان نام برد. 

مدیری این تجهیز را رآکتور اصلی واحد آمونیاک نامید و تأکید کرد: آمونیاکانورتر سنگین‎ترین تجهیز واحد آمونیاک است که روند تخلیه و استقرار آن در محل خود نیز، محتاج عملیات فنی و دقیق و وسیع مهندسی است. 

به گفته این مقام مسئول عمده تولید آمونیاک پتروشیمی زنجان، در تولید 1073 هزار تن اوره در سال، مورد استفاده قرار خواهد گرفت. ‌

وی با اعلام پیشرفت فیزیکی حدود ۵۰  درصدی پتروشیمی زنجان اظهار امیدواری کرد با تخصیص اعتبار بابت تأمین مالی تعهد شده از سوی دولت، عقب‌ماندگی طرح بیش از این به درازا نکشد.

وی گفت: عمل نکردن بانک مرکزی به تعهدات خود در قبال این پروژه به خصوص در سال‌های 98 و 99،  این طرح را دوباره با دو سال تأخیر مواجه کرده ضمن این‌که ناکارآمد بودن نظام تأمین مالی صندوق توسعه ملی به عنوان منبع تأمین مالی نیمی از پروژه،که امکان میان‌پرداخت به سازندگان تجهیزات خارجی در آن پیش‌بینی نشده است، همچنین تخصیص اسعار بی‌کیفیت و پرهزینه نزد کارگزاران کم‌تعهد و با تأخیرهای طولانی گاه تا یک‌سال، سهام‌داران و پروژه را تحت فشار شدید برای تأمین مالی قرار می‌دهد.

وی گفت: چالش‌های ناشی از تحریم‌های بین‌المللی و به تبع آن؛ چالش‌های ارزی به طور مکرر روند پروژه را مورد آسیب قرار می‌دهند ولی در عین حال مدیریت شرکت در تشریک مساعی با مدیران عالی‌رتبه استان و برخی نمایندگان استان در مجلس، سعی داشته است صدمات این چالش‌ها را به حداقل برساند.

دکتر مدیری از انجام مرحله سوم افزایش سرمایه شرکت از محل آورده نقدی سهام‌داران نیز خبر داد و گفت: مهلت پذیره‌نویسی در این مرحله از افزایش سرمایه 30 اردیبهشت ماه گذشته به اتمام رسید. سرمایۀ ثبتی این شرکت از ابتدای پذیره‌نویسی تا 9 سال بعد از آن، در رقم 56 میلیارد تومان ثابت ماند که به نوبۀ خود تأمین مالی پروژه را دچار مشکل جدی کرده بود. این سرمایه طی دو مرحله در سال‌های 94 و 97 و از محل آوردۀ نقدی سهام‌داران به 350 میلیارد تومان رسیده که پس از پایان مرحله سوم (مرحله جاری)  این رقم به 612.5 میلیارد تومان خواهد رسید.

وی افزود: سازمان بورس با مرحلۀ چهارم افزایش سرمایه نیز موافقت کرده که 262.5 میلیارد تومان دوباره از محل آوردۀ نقدی سهام‌داران خواهد بود، البته در مرحلۀ جاری درخواست این شرکت 575 میلیارد تومان بود که متأسفانه مورد تأیید سازمان قرار نگرفت.

این مقام مسئول در تبیین روند تأمین مالی این طرح ملی تصریح کرد: با وجود ارزش 600 میلیون یورویی این طرح، معادل ارزی سرمایۀ جذب شده از محل پذیره‌نویسی و فروش سهام در سال 85، حدود 50 میلیون یورو بود که فاصلۀ زیادی با 600 میلیون یورو داشت و با سقوط ارزش پول ملی، نیاز ریالی پروژه به‌طور مرتب افزایش یافته است.

وی گفت: بعد از حدود 8 سال توقف عملیات اجرایی، پیمانکاران از اردیبهشت سال 99 دوباره در این طرح فعال شده‌اند و هم‌اینک پیمانکاران پست برق، مخازن آب، برج‌های فرآیندی و تأسیسات زیرزمینی به‌طور همزمان در سایت پروژه مشغول به فعالیت‌اند که تعداد پیمانکاران امسال به نحو قابل توجهی افزایش خواهد یافت و ما امیدواریم در صورت تأمین شرایط، در پایان سال پیشرفت فیزیکی را به مرز 70 درصد برسانیم.

وی همچنین تصریح کرد که زمان پایان پروژه در حال حاضر تنها به تأمین مالی پروژه از محل اعتبارات صندوق توسعه ملی با عاملیت بانک ملی وابسته است و هرگونه تأخیر و کندی در اقدامات این دو نهاد زمان اتمام پروژه را متناسباً به تأخیر خواهد انداخت.

خبرگزاری فارس

خبرگزاری سلامت
 

Print
2145 رتبه بندی این مطلب:
3/3

انتخابگر پوسته

دی ان ان