پذیرهنویسی افزایش سرمایه پتروشیمی زنجان آغاز شد
در پی موافقت سازمان بورس و اوراق بهادار و رای مثبت مجمع فوقالعاده شرکت صنایع پتروشیمی زنجان، این شرکت چهارشنبه گذشته، پانزدهم مهر، متن آگهی پذیرهنویسی برای افزایش سرمایه این شرکت را از 55.6 میلیارد به 166.9 میلیارد تومان از محل آورده نقدی سهامداران منتشر کرد.
بر این اساس سهامداران با مراجعه به شعب منتخب بانکهای آینده، ملی، تجارت و انصار میتوانند آورده نقدی خود را متناسب با سهم در اختیار، به شماره حسابهای اعلام شده واریز کنند. در این روند، سهامداران به ازای هر سهم با قیمت پایه 100 تومان، باید مبلغ 200 تومان دیگر نیز پرداخت کنند تا نسبت سهام آنان در شرکت، حفظ شود. بنا بر اعلام این آگهی، به هر صاحبسهم، به ازای هر یک سهم تعلق یافته در تاریخ بیست و ششم شهریور گذشته، تعداد دو حقتقدم خرید سهم جدید تعلق میگیرد؛ مهلت استفاده از حقتقدم در خرید سهام جدید نیز، 60 روز از تاریخ انتشار آگهی اعلام شده است.
این شرکت در عین حال اعلام کرده گزارش توجیهی هیئتمدیره در خصوص افزایش سرمایه، همچنین گزارش بازرس قانونی در این باره و بیانیهی ثبت سهام جدید نیز در سایت اینترنتی شرکت به آدرس: www.znpic.com و سیستم اطلاعرسانی ناشران به آدرس: www.codal.ir در دسترس عموم قرار گرفته است.
پیشتر و همزمان با هفته دولت، استاندار زنجان از آغاز عملیات اجرایی پروژه پتروشیمی زنجان پس از افزایش سرمایه خبر داده بود. به گزارش خبرگزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) جمشید انصاری در جمع خبرنگاران، به اقدامات انجام شده برای حل مشکلات پتروشیمی زنجان اشاره و خاطرنشان کرده بود: این پروژه مشکلات عدیدهای نظیر عدم پیگیری و نداشتن یک سهامدار عمده داشت که پس از پیگیریهای مکرر و اضافه شدن یک سرمایهگذار توانا، بورس با افزایش سرمایه آن در دو مرحله به مقدار 300 میلیارد تومان موافقت کرده که از روز تخصیص منابع مورد نیاز از صندوق توسعه ملی، عملیات اجرایی آن آغاز میشود.
شبکه اطلاعرسانی نفت و انرژی (شانا) نیز اخیرا با انتشار خبری با عنوان «جانی تازه در رگهای پتروشیمی زنجان» به نقل از مدیر طرحهای شرکت ملی صنایع پتروشیمی نوشته بود: پتروشیمی زنجان موفق به دریافت مصوبه هیئت دولت برای برداشت حدود 270 میلیون یورو وام از صندوق توسعه ملی شده است. مرضیه شاهدایی اضافه کرده بود که «پتروشیمی زنجان همچنین اخیراً موفق شده مجوز افزایش سرمایه خود را از سازمان بورس دریافت کند.» وی با بیان این که هم اکنون پتروشیمی زنجان بیش از 23 درصد پیشرفت فیزیکی دارد، گفته بود: امید است با تامین منابع مالی که در این طرح پیش بینی شده، تا پایان امسال روند اجرایی آن تسریع مناسبی یابد.
کل سرمایه پتروشیمی زنجان از ابتدا تا کنون تنها 55.6 میلیارد تومان بوده است اما این پروژه برای بهرهبرداری به 1800 تا 2000 میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد که قرار است چهل درصد آن از طریق افزایش سرمایه از محل آورده سهامداران و بقیه در قالب تسهیلات بانکی تامین شود.
به گزارش نیپنا (روابط عمومی شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران)، مجتمع پتروشیمی زنجان که با هدف تولید اوره و آمونیاک برنامهریزی شده، در منطقه ایجرود زنجان در دست احداث است. ظرفیت تولید مجتمع پتروشیمی زنجان یک میلیون تن اوره و 670 هزار تن آمونیاک برآورد شده و با احداث این واحد صنعتی، امکان راهاندازی و سرمایهگذاری در صنایع جانبی پتروشیمی در استان نیز فراهم میشود. این پروژه از جمله طرحهای استانی پتروشیمی است که در سال 1385 و در سفر هیئت دولت به تصویب رسیده و نزدیک به 96 هزار نفر از سهام عرضه شده آن از توسط شهروندان استان خریداری شده است.
هم اکنون ظرفیت تولید اوره و آمونیاک کشور معادل مصرف آن است و با بهرهبرداری از سه طرح استانی پتروشیمی (زنجان، گلستان و لردگان) قسمتی از اوره و آمونیاک تولید شده در کشور صادر خواهد شد.